Publicitātes foto.

Valensijas Universitāte (Spānija) kā FORTHEM 2024. gadā prezidējošā universitāte 24. un 25. aprīlī uzņēma FORTHEM partneraugstskolu rektorus un komunikācijas speciālistus. Sanāksmes ietvaros LU rektors profesors Gundars Bērziņš parakstīja FORTHEM alianses statūtus.

FORTHEM partneruniversitāšu mērķis ir pārveidot un veidot Eiropas augstākās izglītības un pētniecības telpas nākotni. Tāpēc deviņas Eiropas universitātes ir izveidojušas pētniecības, izglītības, inovāciju un pārneses savstarpēju, uz studentiem orientētu un iekļaujošu Eiropas universitāti ar spēcīgu reģionālo pamatu. Divu dienu sanāksmē universitāšu vadība tika iepazīstināta ar alianses un projekta “Eiropas Universitāšu politikas attīstība un finanšu perspektīvas Eiropas līmenī” aktualitātēm. Svinīgā ceremonijā klātesošie univeristāšu rektori parakstīja FORTHEM alianses statūtus, tādējādi nostiprinot deviņu alianses dalības universitāšu iesaisti turpmāko ieceru īstenošanā. 

Alianses partnerorganizācijas kopīgi darbojas, lai ieviestu “zināšanu laukumu” attiecīgajos reģionos, lai visās deviņās universitātēs uzlabotu inovatīvu, uz studentiem vērstu pedagoģiju un nodrošinātu, ka multidisciplinaritāte, multikulturālisms un daudzvalodība ir būtiskas izglītības, pētniecības un inovāciju iezīmes. FORTHEM apvieno katras partneraugstskolas unikālās iespējas, lai nodrošinātu izcilu starptautisku pieredzi visiem studentiem un darbiniekiem. FORTHEM pamatā ir koprade ar studentiem, darbiniekiem un valsts un privāto sektoru izglītības jomā. 

Sanāksmes ietvaros klātesošie izvērtēja līdzšinējo sadarbību, skatīja dubultos, daudzkārtējos un kopīgos augstākās izglītības grādus FORTHEM universitāšu griezumā un vērtēja centienus attīstīt Eiropas līmeņa grādu. Tāpat darba grupa iepazinās ar FORTHEM stratēģijas izstrādes aktualitātēm un turpmāko rotācijas kārtību. Tam sekoja diskusija par partneruniversitāšu informācija apriti, turpinot celt alianses atpazīstamību, izpratni par to un interesentu līdzdalības veicināšanu.  

Paralēli norisinājās komunikācijas speciālistu sanāksme, kuras ietvaros divu intensīvu dienu laikā notika vairākas sanāksmes un semināri: partneraugstskolu centrālo Komunikācijas departamentu pārstāvjiem bija iespēja uzzināt vairāk par alianses struktūru, apspriest turpmāko komunikācijas stratēģiju un apmainījās pieredzē par darbu komunikācijas departamentos savās augstskolās.  

Tāpat universitāšu delegācijas piedalījās dažādās 525. Valensijas Universitātes gadadienai veltītās aktivitātēs un apmeklēja Valensijas Universitātes Zinātņu parku, kur zināšanu un inovāciju ekosistēmai ir divas atšķirīgas, bet savstarpēji papildinošas jomas: Zinātnes un akadēmiskā joma un Biznesa joma.  

Vairāk informācijas par FORTHEM aliansi un tās ietvaros sniegtajām iespējām ikkatrs LU students un darbinieks var lasīt alianses norisēm veltītajā sadaļā LU portālā.  

   

Dalīties